Zobacz również: Grybow24.pl Łużna24.pl
+Aa
contrast-mode Wersja dla słabowidzących
Marcin Wąs - II tura wyborów Burmistrza Bobowej
Aktualności Bobowa Aktualności Aktualności Bobowa VIDEO Aktualności Bobowa Wydarzenia Aktualności Bobowa Duży kadr

Kontenery gastronomiczne w nowoczesnym modelu biznesu

Autor: Mateusz Książkiewicz
Rynek gastronomiczny jest niezwykle konkurencyjny, dlatego zauważeni zostają tylko przedsiębiorcy, którzy mają jasną wizję, wiedzą, czego oczekują ich klienci i potrafią im to dostarczyć. Nasza restauracja nie musi mieć przecież najwyższego standardy, by znaleźć swoją klientelę. Jest wiele rozwiązań na rynku, które pomagają nowym miejscom zaistnieć i przeżyć pierwszy, najtrudniejszy okres w działalności gastronomicznej.

Jednym z takich rozwiązań stały się kontenery gastronomiczne. Choć kojarzone raczej z warunkami polowymi, kontenery otwierają przed przedsiębiorcami naprawdę ciekawe możliwości.

Kontener na cały rok

Przede wszystkim, błędne jest założenie, że w kontenerze możemy prowadzić biznes tylko sezonowo. Choć oczywiście mamy taką możliwość, bez problemu możemy również prowadzić nasz punkt gastronomiczny przez okrągły rok. Nowoczesne kontenery wyposażone są we wszystko, co takie prowadzenie biznesu umożliwia: posiadają izolację termiczną, instalację grzewczą, instalację elektryczną czy wodną.

W kontenerze gastronomicznym znajdzie się miejsce na całe zaplecze ze sprzętem, możemy w nim także zbudować łazienkę oraz wygospodarować miejsce dla gości. Wnętrze możemy zaprojektować tak, by w pełni odpowiadało ono naszym gustom i klimatowi miejsca, które chcemy stworzyć.


Zawsze blisko gości

Zmiana lokalizacji czy nawet miasta nie będzie stanowiła większego problemu. I tym sposobem eliminujemy duży problem, jakim jest słaba rozpoznawalność czy duża odległość od skupisk ludzi. Kontener gastronomiczny możemy przewozić w różne miejsca, będąc zawsze blisko naszych gości i tym samym, ciesząc się z dobrego obrotu przez cały rok. Tym bardziej, jeśli w zimę pozostaniemy w mieście, a w lato udamy się do miejscowości turystycznych.
Łatwo przyszło, łatwo pójdzie?

A w wypadku, gdy zmienimy plany życiowe lub przedsięwzięcie zakończy się niepowodzeniem, łatwo odsprzedamy kontener. Bez dużego ryzyka i stresu. Posiadanie kontenera gastronomicznego może okazać się świetnym pierwszym krokiem, w poznaniu tajników tej branży i sprawdzeniu się w niej. Nie ryzykujemy wielkimi pieniędzmi, takie rozwiązanie jest zatem dobre dla młodych przedsiębiorców, chcących spróbować swoich sił na tym konkurencyjnym rynku.

Czy warto zainwestować w kontener gastronomiczny? Naszym zdaniem – jak najbardziej! Producenci kontenerów oferują swoim klientom świetne i nowoczesne rozwiązania, które pomogą nam rozwinąć skrzydła i prowadzić dobrze prosperującą firmę!

 

partnerzy Bobowa24 Nasi partnerzy